Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

KIRJOITETTU 14.3.2011

Huhheijakkaa, kevään tullen on taas treenikärpänen purrut ja tavoitteetkin on tällä hetkellä selkeät. Viikko sitten ilmoitin Ainon BH-kokeeseen, joka pidetään 15.9. eli puolisen vuotta ois nyt aikaa treenata, treenata ja treenata!

Tällä hetkellä lähtötilanne on:

Perusasentoon Aino tulee hieman liian eteen, koska olen sen opettanut liian eteen. Nyt palataan harjoituksissa hieman taaksepäin ja opetellaan oikeaa paikkaa.

Seuraamista tehdään imuttamalla. Ongelmana edistäminen, joka johtuu siitä, että olen palkannut koiraa liian eteen. Vaihtelevasti ongelmana on myös auraaminen. Olenkin nyt päättänyt, etten tee seuraamisharjoituksia kuin silloin kun paikalla on joku joka katsoo mun perään ja katsoo, että Aikku on oikeassa paikassa ja asennossa.

Paikallaolossa Aikku pysyy rauhassa ja keskittyneesti, jonkin verran ongelmana on istumaan nouseminen. Aikku pysyy kuitenkin paikallaan eikä lähde perääni eikä myöskään mahdollisten muiden paikallaolevien luokse. Ratkaisua vielä pohditaan...Tän hetken suunnitelma on yksinkertaisesti jättää palkkaamatta väärästä suorituksesta ja ottaa heti perään uusiksi hieman helpottaen (lyhyempi etäisyys tai kesto). Vielä tehdäänkin varsin lyhyttä treeniä, noin 2minuuttia pisimmilläänkin.

Jäävät sujuvat hyvin ja ollaankin niitä treenattu paljon "paikallaan pyörien". Erityisesti istuminen ja maahanmeno tapahtuu nopeasti ja tarkasti. Seisomisen kanssa vaaditaan vielä lisää toistoja, yleensä pari ensimmäistä yritystä tuo kovasti tarjoaisi maahanmenoa tai istumista. Tarkoituksena olisi myös opetella näihin mukaan ennakoivat vihjeet, joka jostain syystä tuottaa mulle paljon vaikeuksia muistaa tehdä ne! Teen näitä myös jonkun verran ihan peruslenkeillä ja onnistuvat kyllä jo hienosti myös ihan vierellä kävellessäkin.

Luoksetulo on hyvin alkuvaiheessa siinä mielessä, että olen vasta alkanut opettaa eteentulemista parisen viikkoa sitten. Aluksi ongelmana oli, että Aikku meinasi käskystä tulla hieman tuohon vasemmalle sivulle. Oli selkeästi siis hämillään, mihin pitää tulla ja yritti sivulle, koska sieltä on saanut palkan. Ongelma ratkesi sillä, että otin namit molempiin käsiin ja palkkaan aina molemmilla käsillä. Vain jommalla kummalla kädellä palkatessa (vaikka vuorottelisikin) tuo meinaa tulla pakolla vinoon.

Noutamista meillä ei ole vielä treenattu ollenkaan, mutta kunhan lumet sulaa ja päästään kentälle, niin olisi tarkoitus alkaa noutoja tekemään. Eiliseltä Korrin Juhan luennolta sainkin selkeät sävelet sille, miten homma kannattaisi toteuttaa. Mutta siitä sitten enemmän kun homma on ajankohtaisempaa!

Hyppyestettä eikä A-estettä ole myöskään opeteltu. A-esteen Aikku on kohdannut agiradalla ja siellä suoritti sen varsin moitteetta, mutta toki PKssa A-este on huomattavasti jyrkempi.

Tänään treenattiin seuraavasti:

Ensin kuusi pätkää seuraamista, virettä oli hieman liikaa osaamiseen nähden ja tekeminen oli hieman levotonta. Paikka oli mielestäni oikea, mutta auraamista esiintyi. Koska ei ollut ketään, joka olisi voinut seurata meidän menoa niin tein muutaman toiston seinän vieressä estääkseni aurauksen. Tätä temppua ei tietenkään kannata paljoa käyttää...

Sivulletuloa tehtiin kolme tai neljä toistoa, homma sujui vauhdikkaasti, asento oli suora ja paikka oikea.

Eteen tulemista treenattin myös viitisen kertaa onnistuneesti! Uskon että voidaankin jo pidentää matkaa pikku hiljaa ja alkaa myös treenaamaan edestä sivulle siirtymistä.

Jäävistä liikkeistä otin jokaisesta viitisen toistoa. Istumisissa Aikku kerran meni kesken "sarjan" maahan, maahanmenot onnistui ongelmitta. Seisomisessa tarjosi kaksi ekaa käskyä istumista, mutta sen jälkeen saatiin viisi onnistunutta seisomaan pysähtymistä.

Paikallaanoloa tehtiin useampi lyhyt pätkä ja kaksi pidempää pätkää. Kerran Aikku lähti samantien mukaan (hyvin harvinaista), kerran nousi istumaan ja kerran peräti seisomaan, josta onnistuin käskyllä saamaan takaisin maahan.

Yleisesti ottaen tänään Aikku oli jotenkin rauhaton, mahdollisesti koska ei olla käyty tänään lenkkeilemässä ollenkaan. Sää oli huono ja mä olen jalkani takia kiellossa rasitukselta niin päätin että illan treenit saa tänään riittää aktivoinnista. Eilen oltiin kuitenkin puolitoista tuntia leikkitreffeillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti